NAJBOLJ BRANE OBJAVE

ELEKTRONSKO NAROČANJE

Ob naročanju prek našega e-obrazca, vam ponujamo 5% popust.

E-NAROČANJE
Kdaj zamenjati zimske pnevmatike za letne?
  • 13. marca 2022

Kdaj zamenjati zimske pnevmatike za letne?

Bliže se 16. marec, dan, ko po zakonu preneha obdobje, v katerem morajo biti motorna in priklopna vozila opremljena z zimsko opremo (tudi v zimskih razmerah, ki se pojavijo zunaj omenjenega obdobja).

Po preteku omenjenega obdobja se o menjavi vsak odloča samostojno, vendar velja pravilo, da so zimske pnevmatike namenjene vožnji pri temperaturah do 7°C, pri višjih temperaturah pa so letne pnevmatike zmogljivejše. V obdobju do sredine marca lahko pričakujemo, da se nočne in jutranje temperature spustijo pod 0 stopinj Celzija. V takšnih temperaturah so vozne lastnosti zimskih gum boljše kot pri letnih pnevmatikah. Tudi sneg v marcu ni izključen, saj pri nas občasno zapade tudi v drugi polovici marca, aprila pa zelo poredko. A sneg ne obleži za dolgo.

Če v zimskih razmerah zaradi pomanjkljive ali neustrezne zimske opreme ustavite ali celo ovirate promet na cesti, vas lahko policija tudi po 15. marcu kaznuje, v primeru povzročitve nesreče pa kljub sklenjenem avtomobilskem zavarovanju zavarovalnica lahko zavrne izplačilo škode.

Srečno vožnjo vam želimo!

Copyrights 2020 © Avto KVEDER, Vse pravice pridržane Made with 💚 by JU3 spletna delavnica.