Avto KVEDER - Menjava gum
Avto KVEDER - Menjava gum centrirarnje

MENJAVA GUM, PLATIŠČ

Gume pomenijo edini stik vozila s podlago, zato igrajo eno najpomembnejših vlog pri njegovi varnosti – skrbijo za dober oprijem na cestišču oziroma preprečujejo zdrse, odločilno vplivajo na zaviralno pot in ne nazadnje nadzor vozila težkih voznih razmerah. Za dobre vozne lastnosti tako najbolje skrbimo z redno menjavo gum.

Kdaj je zakonsko potrebna menjava gum?

Zaradi zagotavljanja varnosti na cestah je menjava gum zakonsko predpisana. Zimske gume so v Sloveniji predpisane od 15.novembra do 15. marca. Minimalna globina profila je za zimsko gumo 3 milimetre. V letnem času so dovoljene letne gume, za katere je predpisana minimalna globina profila 1,6 milimetra.

Zakaj sploh menjava gum?

Letne gume so sestavljene iz drugačne zmesi gume, prav tako je drugačna tudi struktura profila. Obe lastnosti bistveno vplivata na oprijem na cestišču. Letne gume pri nizkih temperaturah postanejo trde, majna globina profila pa ne omogoča zadostno izpodrivanja snega ali vode izpod tekalne površine. Na poledenelem cestišču vas z letnimi gumami lahko kaj hitro zanese, posebno nevarno pa je z letnimi gumami voziti po zasneženem klancu, kjer lahko avtomobil začne neobvladljivo drseti.

V našem servisu ponujamo vse vrste storitev povezanih z gumami:

  • menjava gum,
  • prodaja gum,
  • skladiščenje gum,
  • popravilo gum.

Menjava gum
Menjava gum na platiščih ali menjava platišča skupaj s gumo je hitra. Vsaka zamenjano gumo pred tem tudi ustrezno pregledamo; poskrbimo za njeno centriranje in kakovost, ki mora ustrezati tako starostnim omejitvam, kot tudi globini profila.

Prodaja gum
Pri nas je možen tudi nakup (letnih in zimskih) gum. Na voljo so vam pnevmatike različnih proizvajalcev in različnih kakovostnih in cenovnih razredov. Pri prodaji vam svetujemo tako iz nabora lastnih izkušenj, kot tudi na podlagi neodvisnih testov.

Skladiščenje gum
Če doma nimate dovolj prostora za hranjenje gum, lahko za ustrezno hrambo gum poskrbimo mi. Cena za hrambo gum za eno vozilo je 15€ na sezono (cca. 6 mesecev).

Redno preverjajte tlak v gumah oziroma poskrbite, da so vedno optimalno napolnjene.

Pogoji uporabe in politika zasebnosti | Copyrights 2024 © Avto KVEDER, Vse pravice pridržane | Made with 💚 by JU3 spletna agencija