Avto KVEDER - Klimatske naprave
Avto KVEDER - Polnjenje klimatske naprave

POLNJENJE IN POPRAVILO KLIMATSKE NAPRAVE

Klimatske naprave so v avtomobilih postale že skoraj obvezna oprema. Potnikom zagotavljajo prijetnejšo vožnjo ne glede na zunanje temperature. Boljše počutje voznikov, pa posledično vplivajo tudi na večjo varnost na cestah. Pokvarjena klimatska naprava v poletnih časih lahko vpliva k slabšemu počutju in udobju potnikov, zato je nujno potrebno skrbeti za njeno redno vzdrževanje in servisiranje. Nedelovanje klime je lahko povezano z mehanskimi deli klimatske naprave, z njenim elektronskim nadzorom ali zgolj s pomanjkanjem plina. Polnjenje klimatske naprave s plinom je najbolje opraviti pred odhodom na letni dopust, najbolje pa trenutku, ko začutite, da klimatska naprava začne izgublja svojo moč.

Poglavitna naloga klimatske naprave je vsekakor hlajenje notranjskega zraka in odvajanje vlage. Ni pa edina. Filtri znotraj naprave čistijo zrak pred najrazličnejši mikroorganizmi in prašnimi delci. Z njenim rednim vzdrževanjem, čiščenjem in dezifinciranjem preprečujemo, da v notranjost vozila prodrejo bakterije, glivice, prah in ostali mikroorganizmi. Slab zrak in neprijeten vonj lahko namreč poslabšajo počutje v vozilu.

Servisiranje klimatskega sistema priporočamo enkrat na dve leti. Na servisu klimatski sistem izpraznimo, ga vakuumiramo, v kompresorju zamenjamo olje in ga ponovno napolnimo s ustrezno količino plina. Poleg tega v naši mehanični delavnici opravljamo vse vrste popravil in servisov klimatskih naprav:

  • popravilo avtoklime,
  • polnjenje avtoklime,
  • dezinfekcija avtoklime.
Pogoji uporabe in politika zasebnosti | Copyrights 2024 © Avto KVEDER, Vse pravice pridržane | Made with 💚 by JU3 spletna agencija