Diagnostika vozila - motor
Avto KVEDER - Diagnostika vozila

DIAGNOSTIKA VOZILA

Diagnostika vozila je postopek, kjer s pomočjo diagnostične opreme in fizičnega pregleda vozila, odkrivamo morebitne težave in (elektronske) napake na vozilu . Za kvalitetno servisno popravilo vozila je potrebna natančna diagnostika in lokacija skritih napak pri elektronskih komponentah v vozilu. Kasnejše servisiraje in odpravljanje omenjenih napak je tako hitrejše in učinkovitejše. Pri starejših modelih vozil na morebitno okvaro opozarjajo  lučke na komandni plošči vozila, medtem ko v sodobnih avtomobilih večino napak že beleži računalnik.

Računalniška diagnostika vozila

V sodobnih vozilih večino napak in odstopanj zabeleži računalnik vozila. Največkrat gre za ugotavljanje okvar na elektronskih sistemih avtomobila. Zabeležene napake in odstopanja lahko diagnosticiramo z običajnim prenosnim računalnikom in ustrezno programsko opremo. Računalnik vozila povežemo z našim računalnikom in odčitamo morebitne zabeležene napake. Na podlagi dobljenih podatkov mehaniki veliko lažje odpravijo morebitne težave.

Elektronski sklopi avtomobila so med najbolj občutljivimi, saj se v primeru neustrezne zavarovanosti in izpostavljenosti hitro poškodujejo. V naši servisni delavnici poskrbimo tako za splošna, lažja električna popravila, kot tudi za bolj zahtevna električna popravila ali menjave električne napeljave ter programiranja računalnikov.

Računalniško diagnostiko okvar opravljamo za vse znamke vozil. S pomočjo programske opreme lahko nastavimo tudi večino parametrov za optimalno delovanje vašega vozila.

Pogoji uporabe in politika zasebnosti | Copyrights 2024 © Avto KVEDER, Vse pravice pridržane | Made with 💚 by JU3 spletna agencija